horných 10.000

marko

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
marko
Hehehe - spolu s ...
 
Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 5.12.2015 18:01

Násilie proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi
§ 196

ods.1: „ Kto sa skupine obyvateľov vyhráža usmrtením, ublížením na zdraví alebo spôsobením škody veľkého rozsahu, potresce sa odňatím slobody až na 1 rok.“


Nathanael
Nathanael | 5.12.2015 19:46

Takze ak Ti poviem, ze jedneho dna zomries, vyhrazam sa Ti?


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 5.12.2015 20:12

"AK NEUVERÍTE, že ja som, ZOMRIETE vo svojich HRIECHOCH".


marko
marko | 5.12.2015 20:21

@ Walker Texas Rager: Vidis a Jezis dostal trest bicovanim a potom trest smrti na krizi. Jeden rok vazenia to je nic ...


jack.rozpravac
jack.rozpravac | 6.12.2015 00:39

no ja som neuveril, a preto nechapem preco by som mal zomriet spolu s nejakym Zvolenskym a jeho hriechmi.


Nathanael
Nathanael | 6.12.2015 14:34

Walker - vyhrazanie sa by snad znelo nejako tak, ze "Ak neuverite, zabijem Vas"... V zneni, ake citas, je to len varovanie a vlastny nazor. Zomrie kazdy a ak neveris v nieco ako hriech, tak Ti naozaj moze byt jedno, ak niekto povie, ze zomries v hriechoch. Cize, zase raz niekto hlada problem tam, kde ziadny nie je...


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 6.12.2015 15:30

Nesuhlasim. Kazdopadne, nie je to od nich pekne, ze zneuzivaju nizsiu mentalnu uroven casti obyvatelstva a pod hrozbou ich verbuju. Ak by slubovali nieco na viac, som ticho, ale vyhrazat sa, to veru nie je pekne. A ano, serie ma to, lebo toto vyhrazanie nedobrovolne spolufinancujem.


Nathanael
Nathanael | 6.12.2015 17:40

Nazov tej prednasky je citatom z Biblie. Neprihliadat na tento kontext, to moc vtipne nie je. A tarat o nizsej mentalnej urovni - to nie je pekne od Teba, skor je to hlupe. Nehovoriac o tom, ze - ako som uz napisal - ak neveris, ze nieco ako hriech existuje, tak logicky vzate by Ta nejake varovanie o tom, ze zomries v nejakych hriechoch, vobec nemalo trapit.


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 6.12.2015 20:17

Pozri sa. Krestanstvo ako jedine nabozenstvo pouziva vyhrazanie a vydieranie. Nebudes ma posluchat, zhnijes v pekle. Budes ma posluchat, pojdes do neba. A na tu blbsiu cast populacie to funguje a ja ako este stale obcas Slovenska tento sektarsky sen spolufinancujem. To je vsetko co som chcel povedat. A keby velmi chcem, na ten letacik to vydieranie v klude zdovodnim.


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 6.12.2015 20:19

Este trosku dovysvetlim. Ine nabozenstva funguju skor takto - robis dobro, si natom OK, robis zle, nie si natom OK.
Krestanstvo - akceptujes Boha, si OK (aj ked robis blbosti, je ti odpustene), neakceptujes Boha - mas pruser (je jedno, co robis).


Nathanael
Nathanael | 7.12.2015 10:31

Ja len tolko - ze Tvoje poznanie tak krestanstva ako aj inych nabozenstiev je dost povrchne. O jazykovej a pravnej logike ani nehovoriac...


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 7.12.2015 12:22

Aj tvoj komentar na moje konkretne poznamky je dost povrchny


Nathanael
Nathanael | 7.12.2015 14:55

Mozno aj ja som povrchny, ale neviem, ci ma zmysel ist do hlbky, ak napr. podla Teba v islame nejde v prvom rade o podriadenie sa Alahovi. Nehovoriac o tom, ze "robis dobro" a "robis zlo" si rozne nabozenstva vysvetluju rozne, takze ak "robis dobre" v ramci nejakeho konkretneho nabozenstva, najskor musis opat uznat, ze to nabozenstvo ma narok hovorit Ti, co je dobre a co nie - teda opat najskor akceptujes to nabozenstvo.
A z druhej strany - to mas asi nejaku komunistami interpretovanu verziu o odpustkoch (ze hocijaky zloduch sa vyspoveda a bude OK). Takto to vonkoncom nefunguje. Je dost nemyslitelne, ako by niekto mohol akceptovat - v zmysle krestanstva - Boha a sucasne robit tie spominane blbosti.


marko
marko | 7.12.2015 19:55

Aj tak podete vsetci do pekla :DDDD HEHEHE


peetrs
peetrs | 8.12.2015 10:54

Jediný kto vystihol podstatu tohoto vtipu je jack.rozpravač....


Nathanael
Nathanael | 9.12.2015 09:43

Vtip je v pohode, slovna hracka tiez... akurat Walker z toho zacal robit volaco ine... nie velmi smiesne...


Čamo
Čamo | 9.12.2015 17:05

Walkerty sa za seba vôbec nehanbíš? Vstúpil si do diskusie ako retard. No a čo sa týka tvojich ďalších vstupov "kresťanstvo je jediným ..." alebo "zneužívaním nižšej mentálnej úrovne..."? Si naozaj debil?!!! Ty ideš písať o mentálnej úrovni? Veď si nenapísal jedinú normálnu vetu od začiatku do konca. To my ostatní máme dôvod sa obávať o tvoju mentálnu úroveň. Drzí si ale zato ako ako pravý nevychovaný ateista.


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 9.12.2015 17:38

Ahoj Čavo, na môj vecný komentár si reagoval troma výpadmi na moju osobu bez akejkoľvek logickej argumentácie. Ty jeden drzí, nevychovaný, retardovaný debil.
Pôvodne som len narážal nato, že si neželám, aby aj za moje peniaze nejaké združenie pod hrozbou sankcií verbovalo a oblbovalo ľudí. To je jednoducho nepekné.
Inak. Ak skutočne veríte, že celý svet riadi nejaký fiktívny ujo nachádzajúci sa niekde na orbite Zeme, pričom ste ochotní zato ľudí takto zjebávať, mali by ste sa nad svojím životom zamyslieť. Za váš úspech/neúspech nemôže žiadna tajomná sila, ale vy.


Čamo
Čamo | 9.12.2015 17:44

Wakrík už si konečne uvedom, že ty si v tejto diskusii ten posledný kto sa tu môže rehotať. Ty si pôvod e totišto na nič nereagoval ale napísal si hovadinu najhrubšieho zrna moj zlatý a tak to ostane až do konca. To že si debil vyplynulo z podstaty tej tvojej "pôvodnej reakcie". Idiot!


Nathanael
Nathanael | 10.12.2015 10:56

Walker - Čamova reakcia sa ani mne nepaci. V podstate ide len o to, ze:
- nabozenska viera nie je vecou intelektualnych schopnosti
- interpretovat nazov danej prednasky ako hrozbu sankcii je velmi ucelove
- peniaze to nie su Tvoje... su to spolocne vyzbierane peniaze a existuju iste mechanizmy, ako sa spolocne rozhodujeme, ako s nimi nalozime. A zatial to vyzera tak, ze tie mechanizmy rozhoduju, ze takto vynalozene verejne zdroje su vseobecne prospesne. Urcite by si nasiel aj horsie "investicie"


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 10.12.2015 15:16

(1) mas aj nemas pravdu, vieru ovplyvnuju dalsie faktory (chudoba, tradicia okolia a i.), ale vztah medzi inteligenciou, resp. kognitivnymi schoponostami (sposobom myslenia) jedinca a naklonnostou verit je preukazany*
(2) z hladiska pravneho by to bolo na dlhy spor, ktory by v nasich geopolitickych podmienkach najskor skoncil prehrou, nic to ale nemeni na fakte, ze to verbuje ludi na prednasku pod hrozbou
(3) urcite by sa nasli aj horsie investicie, ale...
Nezhodneme sa, ale dakujem za vecny prispevok :)

* https://en.wikipedia.org/wiki/Religiosity_and_intelligence
Research shows of twelve countries with atheism over 40%, all except two are in a moderate average IQ range of 94 to 100... Countries with an average IQ below 92 are overwhelmingly religious, with atheism under 10%.
Although statistical studies show that the poorest countries tend to be more religious, experts suggest that the reason ... social, moral and cultural role in those countries.


Nathanael
Nathanael | 11.12.2015 10:52

1 - Tie studie su zaujimave, ale ako sam pises, je to prilis komplexne. Okrem toho by bolo vhodne skusit to ocistit prave od tych dalsich javov. A porovnat jednotlive nabozenstva navzajom, resp. porovnavat nie marody a regiony navzajom, ale porovnavat to v ramci relativne homogennej skupiny. Ja len dodam, ze je dost vela prikladov nabozenskej viery u dokazatelne inteligentnych ludi. Nehovoriac o tom, ze nabozenska viera nie je nejaky homogenny pojem a teda na rozlicnej intelektualnej urovni bude jej charakter odlisny.

2 - pointa je v tom, ze ta vystraha neverbuje na prednasku. Neviem si predstavit, ze by si ktokolvek mohol mysliet, ze ak na prednasku nepojde, zomrie v hriechoch. Nehovoriac o tom, ze ta prednaska je urcena najma pre tych, co uz tak ci tak "naverbovani" su. Ak by sme mali uvazovat tak, ako uvazujes Ty, tak aj varovne napisy na cigaretach, ci prednaska o negativnom vplyve alkoholizmu, by mohli byt povazovane za hrozbu...

3 - zhodnime sa na tom, ze cirkev ako taka, vykonava aj iste verejne-prospesne veci...


Čamo
Čamo | 12.12.2015 15:24

Nathanael takže tebe sa nepáči moja reakcia? Ale s debilom ktorý do diskusie vstúpi vetou " ods.1: „ Kto sa skupine obyvateľov vyhráža usmrtením, ublížením na zdraví alebo spôsobením škody veľkého rozsahu, potresce sa odňatím slobody až na 1 rok.“ ideš diskutovať o inteligencii veriacich? Je mi z vás na vracanie!
Absolútna strata súdnosti. Ukladám si do záložiek ako ukázku xebility ateistov a budem vás ukazovať ako opice v zoo..


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 12.12.2015 16:18

Čamo, ale veď ty si živý dôkaz toho, čo som sem písal :)
Vyhrážanie, primitivizmus, slepé presvedčenie o vlastnej pravde... Alebo sa nebodaj dočkáme na záver od teba aj niečoho iného, než urážania?


Nathanael
Nathanael | 13.12.2015 19:38

Čamo - nepaci sa mi, ked sa v diskusii pouzivaju invektivy, nie je to moj styl. Ak ma kvoli tomu radis medzi ateistov, to je Tvoja vec... ;o)


| 30.12.2015 01:29

Nathanael nie môj zlatý mne sa nepáči tvoje pokrytectvo. Tento zmetok tu od začiatku do konca uráža veriacich ale s tým problém nemáš. Problém ti robí keď ho ja označím za idiota ktorým aj je. Ja som ho nenapadol napadol on mňa ako veriaceho a ty si sa postavil na jeho stranu.


Nathanael
Nathanael | 30.12.2015 19:06

Od zaciatku s Walkerom polemizujem... takze asi tazko som sa mohol postavit na jeho stranu. To ale neznamena, ze ho musim oznacovat za idiota a urazat ho. To nerobim nikdy. Ak je to pokrytecke, tak nech... ale ja svoj styl kvoli tomu menit nebudem...


| 4.1.2016 22:39

Nathaneal
Nuž pre mňa je väčším hriecho pokrytectvo ako vrátená urážka a ani ja svoj štýl meniť nebudem. No a ak je pre teba pokrytectvo v kategórii "tak nech" tak čo ťa do mňa?


Nathanael
Nathanael | 8.1.2016 00:05

Naozaj nerozumiem... pokrytec je v mojom chapani niekto, kto si ine mysli a ine hovori. Je azda mojou krestanskou povinnostou povazovat dotycneho za idiota a nasledne mu to napisat? V mojich ociach je jeho uvodny prispevok zbytocne utocny, prehnany, pritiahnuty za vlasy, atd. - ale naozaj ho kvoli tomu mam nazvat idiotom, hoci tak nezvyknem nazyvat nikoho? A comu by to pomohlo - on si z toho aj tak nic nerobi, akurat by sme si vymienali nic neriesiace invektivy. To mna nebavi, mna bavi vecna diskusia s argumentmi, ktore mozu byt intelektualnou vyzvou...


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader